Näin Tampereella syksy saapui oikeastaan vasta viikko sitten. Ihan muutamassa päivässä koko kaupunki muuttui. Onneksi ehdin ottaa muutaman kauniin kuvan vihreistä puista ja puistoista.

Hämeenpuisto ja edessä häämöttää seuraava näky:

Näsipuiston suihkulähde. Pitäisi siitä ottaa lähempää kuva. Se on todella kaunis suihkulähde. Tiesittekö että näsipuistosta löytyy tällipaju? Se on erittäin mielenkiintoisen näköinen. Kannattaa käydä kattomassa.

Kalevan kirkkokin pääsi kuvatuksisi.

Nyt jos katsoo samoja paikkoja, niin kaikkialla on lehtiä ja puut eivät todellakaan ole noin vihreitä. Tätä muutosta on kiva seurata kun käy pyörällä muutaman kerran viikossa keskustassa. Kuljemme Jonin kanssa usein pyörällä keskustaan siten, että istun tarakalla tyynyn päällä ja Joni ajaa. Ihmisiä tämä huvittaa joskus. Kerran saimme saippuakuplapurkin kun autoimme erästä naista. Häntä suuresti huvitti meidän tapamme kulkea, ja se on mukavaa piristää ihmisten päiviä.

Syksy on outoa aikaa muutenkin, kuin lehtien muuttuminen ja vesisateen määrässä. Pelkästään kun katsoo väkijoukkoa, niin näky on kirjava. Joillakin on toppavaatteet ja jotkut vieläkin kulkee t-paidoissa. Itse ainakin olen ottanut takin ja pitkähihaiset esille ja villasukkien kutominen on alkanut. Joni sai hienot kantapäättömät sukat ja itselleni on pian tulossa samanlaiset. Täytyy muistaa pukea tarpeeksi ja ottaa aina mukaan enemmän vaatetta kuin ajattelee. En halua enää sairastua, syysflunssa kun tuli jo koettua. Toivon mukaan nyt pysyy loppuvuoden enemmän terveenä.

Mutta näin lopuksi kaunis kuva kesän viimeisistä niittykukista, jotka Joni poimi minulle tullessaan kotiin.

 

- Jemina -